Debata dotycząca zrównoważonego podejścia do żywności. W szczególnym czasie przedświątecznym kiedy w naszych lodówkach i na stołach pojawia się dużo jedzenia zaproszone osoby dzieliły się swoją wiedzą i doświadczeniem, a także alternatywami i pomysłami na to jak „marnować mniej”.

W dyskusji udział wzięli_ły:

  • prof. dr hab. Małgorzata Z. Wiśniewska – Kierownik Zakładu Zarządzania Jakością i Środowiskiem w Katedrze Ekonomiki Przedsiębiorstw na Wydziale Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego
  • dr Barbara Kijewska, Koordynatorka Programu Stażowego w Centrum Zrównoważonego Rozwoju Uniwersytetu Gdańskiego
  • Łukasz Jaroń, Bank Żywności w Trójmieście
  • Alicja Żarkiewicz, Pracownia MAMYWENE
  • Katarzyna Banaś, edukatorka ekologiczna w Sianko

Moderatorka: hab. Sylwia Mrozowska, dyrektor Centrum Zrównoważonego Rozwoju Uniwersytetu Gdańskiego


Link do nagrania debaty „Kupuj i jedz odpowiedzialnie”


Debata odbyła się w ramach otwarcia Domu Zdrojowego w Gdańsku Brzeźnie, który jest nową placówką edukacji ekologicznej Centrum Nauki Hevelianum.